Bussilla pakkasia pakoon Kreikkaan 28 pv.

2.-29.3.2019

Bussilla pakkasia pakoon Kreikkaan 28 pv.

Riika 1 yö, Bialystok 1 yö, Kosice 1 yö, Sibiu 1 yö, Bukarest 2 yötä, Sofia 1 yö, Thessaloniki 2 yötä, Glyfada 6 yötä, Olympia 1 yö, Kalampaka 1 yö, Ohrid 1 yö, Skopje 2 yötä, Belgrad 2 yötä, Bratislava 1 yö, Praha 2 yötä, Laiva 2 yötä

Lähde kanssamme talven kovimpia pakkasia pakoon ihanaan Kreikkaan, keväisen auringon alle!
Nauti kauniiden hiekkarantojen äärellä leudosta talvi-ilmastosta. Matkaamme halki Euroopan kiireettömällä aikataululla tutustuen kiinnostaviin kaupunkeihin.
Tällä matkalla koemme sekä Baltian kauneuden että rautaesiripun takaista tunnelmaa ja Balkanin niemimaata pitkin matkatessamme tutustumme näiden kansojen nykyelämään ja rikkaaseen menneisyyteen. Meidän eurooppalainen sivistyksellinen ja kulttuurillinen alkukotimme on peräisin täältä. Laajan kierroksemme aikana Kreikassa näemme kiehtovan Ateenan lisäksi monia muita merkittäviä nähtävyyksiä sekä Korintin kanavan.

Perillä Kreikan Glyfadassa majoitumme mukavasti rannan lähellä olevaan hotelliin, jossa mieli ja keho nauttivat Välimeren mainingeista. Meno- ja paluumatkan aikana majoitumme keskitasoisiin hotelleihin. Kohteissa järjestämme erilaisia lisämaksullisia retkiä kiinnostaviin kohteisiin.
Pakkasia pakoon -matka on ehdottomasti paras tapa ottaa varaslähtö kevääseen.

Matkan kohokohdat
- Ihanat rannat
- Kreikan aurinko
- Delfoin antiikin rauniot
- Turkoosi merivesi

Matkan hinta: 2090 € 

Hintaan sisältyy:
 • Laadukas linja-autokuljetus ilmastoidulla turistibussilla
 • Matkaohjelmassa mainittu laivamatka B2-hytissä
 • Hotellimajoitukset 2 hh
 • Aamiaiset koko matkan ajan
 • Matkanjohtajan palvelut

Lisämaksusta:
 • 1hh - 750 €
 • Ikkunallinen hytti laivalle - 80 €/hlö
 • Riika kaupunkikierros - 25€
 • Sibiu kaupunkikierros - 25€
 • Bukarest kaupunkikierros sis. vierailun parlamenttitaloon - 45€
 • Ceausescun kotipalatsiin Primaveri - 45€
 • Sofia kaupunkikierros - 25€
 • Thessaloniki kaupunkikierros - 30€
 • Ateena kaupunkikierros - 35€
 • Delfin retki - 45€
 • Epidauroksen arkeologinen alue - 35€
 • Meteoran luostarikukkala retki - 45€
 • Matka-kanjoni - 45€
 • Skopje kaupunkikierros - 25€
 • Belgrad kaupunkikierros - 30€
 • Bratislava kaupunkikierros - 25€
 • Praha kaupunkikierros - 25€

Ilmoittautumiset viimeistään kuukausi ennen lähtöä.
Vastuullinen matkanjärjestäjä Ykkösmatkat

 MATKAOHJELMA

1. pv HELSINKI – RIIKA
Tapaamme Länsiterminaalissa, josta seilaamme Suomenlahden yli Tallinnaan nopealla Tallink Star -laivalla 10.30-12.30.
Matkaamme Via Baltiaa pitkin kohti Riikaa, Pärnun kautta kulkien.
Iltapäivällä järjestämme halukkaille opastetun kaupunkikierroksen. Oppaan johdolla tutustumme kaupunkiin ja sen historialliseen keskustaan. Näemme koristeellisia jugendrakennuksia, 1800-luvun bulevardeja sekä kauniita kanavan viereisiä puistoja. Vanhassa kaupungissa näemme keskiaikaisia kirkkoja, käsityöläisten ja kauppiaiden taloja sekä kuulemme hansakaupungin elämästä.
Majoitumme Ibis Riga Centre hotelliin.
300 km

2. pv RIIKA - BIALYSTOK
Aamiaisen jälkeen suuntaamme Liettuaan ja edelleen Puolaan.
Majoitumme mukavasti Bialystokin kaupungissa Ibis Styles Bialystok hotelliin.
Illalla on hyvää aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti.
510 km

3. pv BIALYSTOK - KOSICE
Matkaamme Puolan itäisiä osia pitkin aina Slovakiaan. Päivän aikana matkan varrelle jää mm. Lublin, Rzeszow ja Prasov.
Yövymme Kosicen kaupungissa Congress Hotel Centrum Kosicessa.
610 km

4. pv KOSICE – SIBIU
Pieni matka Unkarin rajalle ja edelleen kohti Romaniaa. Rajan ylityksen jälkeen suuntaamme kohti kreivi Draculan kotipaikkaa Transilvanian suuriruhtinaskuntaa.
Majoitumme historialliseen Sibiun kaupunkiin Hotel Parciin.
580 km

5. pv SIBIU - BUKAREST
Aamulla järjestämme halukkaille opastetun kaupunkikierroksen.
Iltapäivän aikana ajelemme kohti maan pääkaupunkia Bukarestia.
Majoitumme keskustahotelliin Ibis Bucharest Gare De Nordiin kahdeksi yöksi.
270 km

6. pv BUKAREST
Aamiaisen nautittuamme tutustumme Balkanin pikku-Pariisiksi kutsuttuun kaupunkiin paikallisoppaan johdolla. Kaupunkikierroksella näemme keskustan tärkeimmät nähtävyydet. Kävelemme historiallisessa keskustassa, jonka restaurointiin on panostettu viime aikoina valtavasti. Tunnetuin nähtävyys lienee kuitenkin parlamenttitalo, sitä pidetään yleisesti maailman toiseksi suurimpana rakennuksena Pentagonin jälkeen. Tutustumme Ceausescun rakennuttamaan palatsiin opastetulla kierroksella.
Iltapäivällä on mahdollista lähteä lisämaksulliselle retkelle Ceausescun kotipalatsiin Primaveriin. Palatsi lumoaa vieraansa kauneudellaan ja runsailla yksityiskohdillaan.

7. pv BUKAREST – SOFIA
Matkamme seuraava pääkaupunki Sofia on Bulgarian pääkaupunki, jonne saavumme hyvissä ajoin iltapäivällä. Järjestämme lisämaksullisen kaupunkikierroksen, jonka aikana näemme mm. Sofian symbolin, uusbysanttilaiseen tyyliin rakennetun Aleksanteri Nevskin kultakupolisen katedraalin. Näemme myös Bulgarian kirjallisuuden patriarkaksi kutsutun Ivan Vazovin mukaan nimetyn yli 100-vuotiaan kansallisteatterin.
Hotellimme Rila Hotel.
300 km

8. pv SOFIA – THESSALONIKI
Tänään matkamme vie jo Kreikan puolelle, aina Thessalonikin historialliseen kaupunkiin. Kaupunki on perustettu vuosina 300 eKr ja vapautettu Ottomaanien hallinnasta niinkin myöhään kuin 1912. Nykymuotonsa ja itsenäistymisensä Kreikka on saanut vuonna 1930.
Majoitumme kahdeksi yöksi Hotel El Grecoon.
300 km

9. pv THESSALONIKI
Tänään järjestämme kaupunkikierroksen tähän yli 2000 vuotta vanhan historian omaavaan kaupunkiin.

10. pv THESSALONIKI – GLYFADA
Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti määränpäätämme Glyfadaa, joka sijaitsee aivan Ateenan kupeessa. Majoitumme mukavaan Athens Coast hotelliin 6 yöksi.
500 km

11 - 15. pv GLYFADA
Nyt on muutama päivä aikaa nauttia kreikkalaisesta lomasta, kävellä rantapromenadilla ja ihastella pienen lomakaupungin vilkasta elämää toreilla ja kaduilla. Mahdollisuus lähteä myös lisämaksullisille retkille. Epidauroksen arkeologisella alueella sijaitsi aikoinaan lääkinnän ja parantamisen jumalan Asklepioksen pyhäkkö. Asklepioksen symboli oli sauvan ympäri kiemurteleva käärme, jota nykyäänkin pidetään lääketieteen tunnuksena. Ateenan opastettu kaupunkikiertoajelu, jonka aikana tutustumme mm. Akropoliksen kukkulaan ja muihin Ateenan tunnetuimpiin nähtävyyksiin. Ateenan pitkä historia muinaisten kreikkalaisten ja roomalaisten ajalta ja heidän korkeakulttuurinsa demokratian ja filosofian alkukehtona koko länsimaisen kehityksen osalta on merkittävä. Plaka on Ateenan vanha kaupunki, jonka kapeilla kujilla löytyy pikku myymälöitä ja mukavia ravintoloita. Syntagma puolestaan on nykyisen Ateenan vilkas keskusaukio, jossa sijaitsee parlamenttitalo ja perinteiseen pukuun pukeutuneiden evzone-sotilaiden vartioima tuntemattoman sotilaan hauta.

16. pv GLYFADA – OLYMPIA
Rentoutuneena on hyvä jatkaa kiertomatkaamme. Seuraavana suuntaamme kaikille tunnettuun Olympian kylään. Tutustumme retkellä historiallisen Olympian laajaan arkeologiseen alueeseen ja museoon. Olympia oli antiikin olympialaisten syntymäpaikka ja siellä joka neljäs vuosi pidetyt kisat olivat esikuvana nykyisille olympialaisille. Vielä nykyäänkin olympiatuli sytytetään Olympiassa Heran temppelin edessä ja kuljetetaan soihtuna nykyisiin olympialaisten pitopaikkoihin.
Hotellina Olympia Village Resort & Spa.
300 km

17. pv OLYMPIA – KALAMPAKA
Suuntaamme kohti Meteoran luostarikukkuloita ja erityisesti The Great Meteora –luostaria, joka on vielä edelleen toiminnassa. Luostarit on rakennettu vainottujen turvapaikoiksi luonnon muovaamien kalliotornien päälle ja siksi niihin oli äärimmäisen hankala päästä. Nykyään kallioon on hakattu rappusia ja kaiteita matkailijoiden avuksi. Järjestämme retken luostarikukkuloille.
Kalampakassa majoitumme Hotel Alexiouhun.

18. pv KALAPAKA – OHRID
Jatkamme matkaa Makedonian puolelle Ohridjärven pohjoisrannalle Ohridin kaupunkiin, sekä järvi että kaupunki kuuluvat Unescon maailmanperintöluetteloon. Kaupungissa on ollut aikoinaan 365 eri kirkkoa, yksi kirkko jokaiselle vuoden päivälle ja kirkkoja on vieläkin riittävästi meidän katseltaviksemme. Sekä viehättävä kaupunki että ainutlaatuinen järvi vuoristossa ihastuttavat vierailijansa kauneudellaan. Ohridissa majoitumme Su Hotelliin.
280 km

19. pv OHRID – SKOPJE
Aamupäivän aikana suuntaamme maan pääkaupunkiin Skopjeen. Teemme lisämaksullisen retken paikallisoppaan johdolla tähän jälleenrakennettuun pääkaupunkiin, 1963 maanjäristys tuhosi jopa 80 % kaupungista. Näemme kierroksen aikana satoja patsaita, basaarialueen, kauniita hallinnon rakennuksia ja äiti Teresan patsaan.
Majoitumme kahdeksi yöksi Holiday Inn Skopje hotelliin.

20. pv SKOPJE
Tänään on aika hengähtää ja nauttia kaikessa rauhassa kaupungin sykkeestä.
Iltapäivällä teemme lisämaksullisen retken Matka-kanjonille, retkellä kuljemme veneellä kapeaa jyrkkäreunaista kanjonia pitkin luolalle, jonka pohjalla on kaksi järveä. Matka Kanjoni on suosituin ulkoilmavierailukohde Makedoniassa ja sijaitsee luonnonsuojelualueella.

21. pv SKOPJE – BELGRAD
Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa kohti Serbiaa ja sen pääkaupunkia Belgradia.
Majoitumme kahdeksi yöksi Holiday Inn Express hotelliin.

22. pv BELGRAD
Tänään tutustumme lisämaksullisella opastetulla kaupunkikierroksella tähän upeaan kaupunkiin ja sen saloihin. Kierroksella vierailemme mm. Titon museossa, suuressa ortodoksikirkossa ja vanhalla linnoituksella.

23. pv BELGRAD – BRATISLAVA
Päivän aikana ajelemme Unkarin läpi aina Slovakian pääkaupunkiin Bratislavaan, joka sijaitsee Slovakian lounaisosassa Tonavan varrella ja sillä on yhteinen raja kahden naapurivaltion, Itävallan ja Unkarin kanssa. Bratislava on Slovakian poliittinen, kulttuurinen ja taloudellinen keskus. Siellä on mm. Slovakian presidentin, parlamentin ja hallituksen toimitilat.
Teemme kaupunkikierroksen paikallisoppaan johdolla.
Majoitumme Ibis Bratislava Centrum hotelliin.
570 km

24. pv BRATISLAVA – PRAHA
Aamiaisen jälkeen matka taittuu joutuisasti hyviä moottoriteitä ajellen ja iltapäivän aikana saavumme sadasta tornista ja Valtava-joesta tunnettuun Tšekin pääkaupunkiin Prahaan. Praha on yksi Euroopan kauneimpia ja mielenkiintoisimpia kaupunkeja. Unescon maailmanperintöluetteloonkin yltänyt keskiaikainen Vanhakaupunki, olut, tukeva ruoka ja tšekkiläinen mustalla huumorilla kyllästetty elämänmeno toivottavat vieraat tervetulleeksi tähän sadan tornin kaupunkiin.
Majoitumme kahdeksi yöksi Ibis Praha Mala Strana hotelliin.

25. pv PRAHA JA KARLOVY VARY
Aamupäivällä teemme opastetun kaupunkikierroksen tähän upeaan 100 tornin kaupunkiin. Kyseessä on Tšekin tunnetuin ja kaunein kylpyläkaupunki, ja se sijaitsee noin 130 km Prahasta länteen. Karlovy Varyssa teemme opastetun kävelykierroksen vanhassa, historiallisessa keskustassa, tutustumme kylpyläkulttuuriin ja testaamme parantavia lähdevesiä.

26. pv PRAHA – TRAVEMÜNDE
Päivän aikana matka vie Saksaan, ohi Berliinin ja Lyypekin aina Travemunden satamaan.
Illalla myöhään nousemme Finnlinesin laivaan ja kotimatkan viimeinen osuus voi alkaa.

27. pv ITÄMERELLÄ
Matkustamme koko päivän Itämeren aalloilla rentoutuen ja laivan palveluista nauttien.
Laivalla on saunaosasto käytettävissä.

28. pv VUOSAARI
Nautimme aamiaisen.
Laiva saapuu Vuosaaren satamaan 9.30 ja kotimatkan viimeinen osuus voi alkaa.
Kiitos kaikille upeasta matkasta.

Varaukset puhelimitse 040 529 6863 tai 040 777 1233, 
sähköpostitse info@etelasavonmatkat.com tai etelasavonmatkat@gmail.com tai 
paikan päällä Satamakatu 3 57130 Savonlinna.

Etelä-Savon matkat Ky
Satamakatu 3
57130 SAVONLINNA

Matkatoimisto avoinna ma-pe 9.30-14.00
PUHELINPALVELU ARKIPÄIVINÄ 9.00 -18.00

Poikkeukselliset aukioloajat:
 
puh. +358 40 777 1233 
info@etelasavonmatkat.com
etelasavonmatkat@gmail.com

Tilausajot 
puh. +358 40 529 6863
info@etelasavonmatkat.com

Copyright ©2018 Etelä-Savon matkat Ky, All Rights Reserved.
Kävijöitä yhdeensä: 288506
Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä
Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä verkkosivujen toiminnan parantamiseksi. Voit estää evästeiden käytön oman selaimesi asetuksissa. Käyttäessäsi verkkosivujamme hyväksyt myös evästeiden käytön.

OK, ymmärrän tai Lisätietoja
Evästeiden tiedot
Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä verkkosivujen toiminnan parantamiseksi. Voit estää evästeiden käytön oman selaimesi asetuksissa. Käyttäessäsi verkkosivujamme hyväksyt myös evästeiden käytön.
OK, ymmärrän